Recept 55, Libanese falafel.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

3 tomaten
1 rode ui
1 gele paprika
50 g zwarte olijven (zonder pit)
100 g kropsla
1 blik kikkererwten (260g uitgelekt)
125 g crème fraîche
100 g Calvé ketchup
olie

Verwarm de oven voor op 180°C. Voor de salade: snij de tomaten in plakjes, de ui in halve ringen en de kropsla in smalle repen. Voeg een in smalle reepjes gesneden gele paprika en 50g zwarte olijven (zonder pit) toe.
Voor de Harissa saus: meng de tomatenketchup samen met 2 eetlepels water en de inhoud van het zakje ‘Harissa saus’ in een kom. Zet de saus even apart.
Voor de knoflookdip: meng de crème fraîche met 3 eetlepels water en de inhoud van zakje ‘dipsaus’ in een kom. Zet ook deze saus even apart.
Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een grote kom. Voeg 2 eetlepels water, 2 eet lepels olie en de inhoud van het zakje ‘kruidenmix’ toe en prak het geheel vervolgens fijn met een vork. Meng het geheel goed door elkaar.
Vorm 12 gelijke balletjes van het kikkererwtenmengsel en duw ze een beetje plat. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de kikkerwtenburgers gedurende 5 min. per kant goudbruin.
Verwarm de ‘Falafel-broodjes’ ondertussen ca. 3 min. in de voorverwarmde oven. Bestrijk de warme Falafel-broodjes met de Harissa saus, beleg het midden met wat salade en 2 kikker-erwtenburgers per broodje. Vouw de Falafel-broodjes vervolgens dubbel. Serveer de Falafel met de knoflookdip

      

Bron: www.knorr.com/nl