Recept 54, Kip drumsticks met boerenkool.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

500 g boerenkool
2 rode uien
6 teentjes knoflook
750 g kipdrumsticks
1 eetlepel tarwebloem
3 eetlepels vloeibare margarine
400 g tomatenblokjes (blik)
1 zakje Knorr Natuurlijk Lekker! Spaghetti Bolognese

Bijzonder boerenkool recept. Boerenkool is gezond, lekker en zit boordevol mineralen en vitamines. In combinatie met kip drumsticks en Knorr Natuurlijk Lekker! Spaghetti Bolognese zet je een heerlijk en voedzaam gerecht op tafel. Maak de boerenkool schoon, verwijder de harde nerf en hak de rest fijn. Pel en snijd de uien in halve ringen. Pel de knoflook en snijd de teentjes in plakjes. Bestuif de drumsticks met de tarwebloem.
Verhit 2 eetlepels van de vloeibare margarine in een ruime pan en bak de drumsticks op hoog vuur rondom in 3-4 minuten per kant bruin. Neem de kip uit de pan.
Voeg nog een eetlepel margarine toe en bak de ui met de knoflook en de boerenkool al omscheppend in ca. 5 minuten. Voeg de tomatenblokjes, 50 ml water en de inhoud van het zakje Knorr Natuurlijk Lekker! Spaghetti Bolognese toe en breng alles aan de kook. Temper het vuur en stoof ca. 30 minuten totdat de kip door en door gaar is.
VARIATIETIP:
Je kunt in de kip drumsticks met boerenkool de drumsticks ook vervangen door 4 kipfilets.
TIP:
Vervang voor een snelle bereiding de verse boerenkool door diepvries. Neem dan 400 g en laat de boerenkool in een vergiet iets ontdooien. Voeg de boerenkool 15 minuten voor het einde van de stooftijd aan de kip toe. Ook lekker met extra boerenkool als bijgerecht. Bak de extra kool met lekker veel ui en knoflook in olijfolie en serveer bij de kip.

        

Bron: www.knorr.com/nl