300 g witte
rijst
3 eetlepels Blue Band Vloeibaar
300 g kipfilet in blokjes
150 g champignonschijfjes
1 theelepel Conimex Sambal Oelek
200 ml Conimex Kokosmelk
200 ml water
1 zakje Knorr Kerriesaus
1 eetlepel Conimex Gembersiroop
15 g verse koriander |
Kook de rijst
gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de vloeibare
margarine in een wok en bak de kipblokjes rondom bruin. Schep de
champignons erdoor en bak ze 2-3 minuten mee.
Schep de sambal, de kokosmelk, het water en sausmix en tot slot de
gembersiroop erdoor. Breng het al roerend aan de kook en laat de
saus 2-3 minuten zachtjes pruttelen. Knip de ondertussen de
koriander fijn.
Schep de rijst op vier borden en schep de kipcurry erover. Garneer
de borden met de koriander.
Serveer tips:
Lekker met een frisse komkommersalade.
Variaties:
Vervang de sambal door een fijngehakte verse rode peper zonder
zaadjes. |