Recept 44, Kipcurry met kokos en koriander.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

300 g witte rijst
3 eetlepels Blue Band Vloeibaar
300 g kipfilet in blokjes
150 g champignonschijfjes
1 theelepel Conimex Sambal Oelek
200 ml Conimex Kokosmelk
200 ml water
1 zakje Knorr Kerriesaus
1 eetlepel Conimex Gembersiroop
15 g verse koriander

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de vloeibare margarine in een wok en bak de kipblokjes rondom bruin. Schep de champignons erdoor en bak ze 2-3 minuten mee.
Schep de sambal, de kokosmelk, het water en sausmix en tot slot de gembersiroop erdoor. Breng het al roerend aan de kook en laat de saus 2-3 minuten zachtjes pruttelen. Knip de ondertussen de koriander fijn.
Schep de rijst op vier borden en schep de kipcurry erover. Garneer de borden met de koriander.
Serveer tips:
Lekker met een frisse komkommersalade.
Variaties:
Vervang de sambal door een fijngehakte verse rode peper zonder zaadjes.

          

Bron: www.knorr.com/nl