Recept 388, Heerlijke peterseliewortelfrietjes met varkenshaasje en Marsala-uiensaus.

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

800 g peterseliewortel of pastinaken
3 eetl. olijfolie
peper
2 uien
1 teentje knoflook
400 g varkenshaasje
150 ml marsala wijn (of Port)
3 eetl. Knorr Vloeibare Bouillon Kip of 220 ml Fond Kip
1 takje tijm
1 kl graanmosterd
250 g waterkers
1 citroen

De peterselieworrtelfrietjes: Schil en spoel de peterseliewortel of pastinaken en snijd hem in frietjes. Doe de frietjes in een kom samen met 1 eetl. van de olijfolie en kruid met peper. Leg ze daarna op een bakplaat en zet 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. tot ze goudbruin zijn.
Het varkenshaasje: Pel en snijd de ui in reepjes en plet de knoflook.
Verhit 2 el olijfolie en bak het varkenshaasje mooi bruin langs alle kanten. Voeg de ui en de knoflook toe, dek af met aluminiumfolie, en laat op een zacht vuurtje verder garen voor ongeveer 20 minuten.
Haal het vlees uit de pan, blus met de marsalawijn, de vloeibare bouillon en 200 ml water. Voeg de tijm toe en laat het geheel inkoken tot de gewenste dikte en smaak. Indien nodig kan er nog wat bouillon toegevoegd worden.
Doe er op het einde nog de mosterd bij en kruid met peper. Leg het varkenshaasje terug in de saus, besprenkel de waterkers met wat citroensap, olijfolie en kruid bij indien nodig. Serveer het varkenshaasje met de saus, peterseliewortelfrietjes en de waterkers.

      

Bron: www.knorr.com/nl