500 g
sperziebonen
2 eetlepels geroosterd sesamzaad
2 Knorr Bouillonketeltjes Vlees
2 teentjes knoflook
1 bosje lente-uitjes
3 tomaten
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels verse gehakte munt
350 g couscous
500 g lamskoteletjes |
Maak de bonen
schoon en kook ze in kokend water in 10-15 minuten gaar. Afgieten.
Voeg 1 eetlepel sesamzaad en een Knorr Bouillonketeltje Vlees toe,
laat het smelten en schep het erdoor.
Pel ondertussen de knoflook. Knijp de knoflook fijn. Snijd de
lente-uitjes in ringetjes en de tomaten in kleine stukjes.
Verhit 2 eetlepels olie in een steelpan en bak hierin de lente-ui en
1 theelepel knoflook gedurende 1 minuut. Voeg een Knorr
Bouillonketeltje Vlees toe, laat het smelten en schep het erdoor.
Schep de helft van het uienmengsel uit de pan en houd het apart voor
de couscous.
Roer de stukjes tomaat door het lente-uienmengsel in de pan. Laat de
saus op een matig vuur gedurende 10 minuten pruttelen. Geregeld
roeren. Voeg peper naar smaak en 1 eetlepel munt toe.
Bereid in de tussentijd de couscous volgens de aanwijzingen op de
verpakking. Schep de rest van het lente-uienmengsel erdoor.
Kruid de lamskoteletjes met wat peper, wat zout, de rest van de
knoflook, het sesamzaad en de munt. Bestrijk ze met wat olie. Grill
de koteletjes in een hete grillpan in ca. 3 minuten aan elke
kantbruin, ze zijn dan rosé van binnen.
Verdeel de couscous over 4 warme borden, schep de boontjes ernaast,
leg de koteletjes erbij en schep er wat saus over. Geef de rest van
de saus erbij. |