4 biefstukken
naar keuze, van ca. 2 cm dikte
1 tomaat
3 lente-uitjes
1 krop sla
frituurolie
800 g frietjes (diepvries)
3 el vloeibare margarine
1 brik Knorr Kant en Klaar Pepersaus
3 eetl. fijne kruiden vinaigrette |
Laat de
biefstukken op het aanrecht in ± 15 minuten op kamertemperatuur
komen.
Snijd de tomaat in partjes en de lente-uitjes in ringetjes. Was en
droog de sla. Meng met de partjes tomaat en uienringetjes.
Verhit de frituurolie en bak de frietjes goudbruin en laat ze
uitlekken.
Dep ondertussen de biefstukken droog met keukenpapier en bestrooi ze
met peper en zout naar smaak. Verhit de margarine in een ruime
koekenpan, wacht tot de belletjes zijn weggetrokken en bak de
biefstukken om en om bruin en naar wens: rood 1½-2 minuten per kant,
rosé 2-3 minuten per kant, doorbakken 3-4 minuten per kant.
Verwarm in de tussentijd de Pepersaus volgens de aanwijzingen op de
verpakking.
Schep de vinaigrette over de sla. Verdeel de frietjes, sla en de
steak over 4 (warme) borden en schep de saus erbij. Serveer direct. |