24 witte
asperges
6 eieren
1 bosje peterselie
175 g boter
nootmuskaat
versgemalen peper
zout |
Schil de
asperges met een dunschiller van het kopje naar beneden en snijd of
breek het onderste stugge stukje eraf. Kook ze, afhankelijk van de
dikte in, naar wens net gaar of gaar.
Kook de eieren in 8-9 minuten hard, laat ze schrikken onder koud
water, pel ze en prak ze met een vork in een kom fijn. Dit heet
eiermimosa. Was intussen de peterselie, schud het bosje droog, pluk
je blaadjes van de steeltjes en hak ze fijn.
Smelt de boter op een laag vuur en schep de witte vlokken ervan af
(klaren). Neem de asperges uit de pan en laat ze uitlekken. Leg ze
op een schaal.
Schep de ei met de peterselie door de gesmolten boter. Voeg
versgeraspte nootmuskaat en versgemalen peper en zout naar smaak
toe.
Verdeel het eimengsel in een brede strook op het onderste gedeelte
van de asperges.
Tip: asperges smaken ook heerlijk met Hollandaisesaus. Kook de
asperges zoals boven beschreven. Bereid de Knorr Hollandaisesaus
volgens de bereidingswijze op de verpakking en serveer de asperges
met de Hollandaisesaus en gepocheerde zalm. |