Recept 377, Kip Piri Piri met lekker veel groente.

Ingrediënten voor 3 personen:

Bereiding:

1 pak Knorr Wereldgerecht Portugese Kip Piri Piri
225 g kipfilet
200 g sperziebonen
1 rode paprika
1 ui
3 tomaten
1 komkommer
2 eetl. azijn
olie

Snij de paprika in reepjes en de ui in halve ringen. Snij de kipfilet in reepjes. Meng de specerijenmix met 2 eetl. olie en marineer hierin de kipreepjes ca. 10 min. Halveer de sperziebonen en kook ze ca. 5 min. voor.
Kook ondertussen de rijstmix in ruim kokend water in ca. 14 min. gaar en giet af.
Verhit ondertussen 1 eetl. olie in een koekenpan en bak hierin de kipreepjes goudbruin en gaar. Voeg de ui, paprika en sperziebonen toe en bak deze nog ca. 4 min. mee.
Voor de salade: snij de komkommer en tomaten in stukjes. Meng de dressingmix met 3 eetl. water, 2 eetl. azijn en 3 eetl. olie en schep dit door de komkommer- en tomatenstukjes. Serveer de Kip Piri Piri met de rijst en de salade apart.

      

Bron: www.knorr.com/nl