2 eetl. olijfolie
1 gesnipperde ui
1 teen gesnipperde knoflook
1 rode paprika in kleine stukjes gesneden
250 g mager rundergehakt of vegetarisch gehakt
1 blik tomatenblokjes in blik 400 ml
1 blik zwarte bonen in blik 400 g afgespoeld en uitgelekt
1 eetl. piccadillo of tacokruiden
1 avocado
1 pak Knorr veggie wortel wraps a 6 stuks
75 g geraspte belegen kaas
eventueel 1 eetl. fijngesneden koriander of platte Peterselie |
Verwarm de oven
voor tot 200°C. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui al
omscheppend 5 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de knoflook, de
paprika en het gehakt toe en bak alles 5 minuten al omscheppend op
een hoog vuur.
Voeg de tomatenblokjes met het vocht, de zwarte bonen, de specerijen
en versgemalen peper naar smaak toe en laat alles op een laag vuur 5
minuten zachtjes sudderen. Maak intussen de avocado schoon en snijd
het vruchtvlees in kleine blokjes.
Schep telkens 4 volle eetlepels van het gehaktmengsel op een wrap,
verdeel er 1/6 deel van de avocado over, rol de wrap stevig op en
leg hem in de ovenschaal. Ga zo door totdat alle wraps in de schaal
liggen. Heb je nog een beetje vulling over verdeel het dan over de
wraps en strooi de kaas erover.
Schuif de schaal in de voorverwarmde oven en laat de kaas in 7-10
minuten smelten. Bestrooi de wraps naar wens met koriander of
peterselie en serveer ze direct. Lekker met een groene salade of
kerstomaatjes. |