1 pak penne
pasta
1 kg witte asperges
1 bos waterkers
4 verse eieren
2 eetl. azijn
1 zakje Knorr Saus voor Asperges
50 g boter
verse groene kruiden om te garneren
peper
½ theel. zout
½ theel. suiker |
Kook de pasta
volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de asperges met een
dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de
houtachtige uiteinden (ca. 3 cm) eraf. Breng in een wijde pan (of in
een speciale aspergepan) ruim water aan de kook met het zout en de
suiker. Kook hierin de asperges 10 minuten. Draai dan het vuur uit,
leg het deksel op de pan en laat ze - afhankelijk van hun dikte -
15-20 min in het hete water nagaren. Leg ze op een bord om af te
koelen en snijd ze eventueel in 2 of 3 stukken.
Was de waterkers en laat uitlekken in een vergiet. Maak de saus
klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Breng in een pan een laag water met de azijn aan de kook. Zet het
vuur lager, tot het water zachtjes kookt. Breek elk ei in een apart
kopje. Laat een ei voorzichtig in het kokende water glijden en duw
met een lepel de eiwitsliertjes tegen het ei. Voeg nu de andere
eieren toe. Pocheer de eieren in ca. 4 minuten tot het wit gestold
is en de dooier nog vloeibaar. Schep de eieren met een schuimspaan
uit het water. Laat ze uitlekken op een schone doek.
Meng de pasta met de waterkers en de asperges. Schep er voorzichtig
wat saus door en verdeel de salade over de borden. Schep op ieder
bord een gepocheerd ei. Garneer met wat groene kruiden en peper en
zout. |