Recept 367, Indiase Jalfrezi met lekker veel groente.

Ingrediënten voor 3 personen:

Bereiding:

1 pak Knorr Wereldgerecht Indiase Kip Jalfrezi
225 g kipfilet
100 g sperziebonen
1 ui
2 tomaten
1 rode paprika
1 gele paprika
olie

Snij de kipfilet in reepjes en meng de specerijenmix met 2 el olie en marineer hierin de kipreepjes ca. 10 min. Halveer de sperziebonen en kook ze ca. 5 min. voor. Snipper de ui grof, snij de tomaten in blokjes en de paprika’s in reepjes.
Kook de rijst in ruim kokend water in ca. 14 min. gaar en giet af.
Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en bak de kipreepjes gaar. Haal ze uit de pan en houd ze warm op een bord afgedekt met aluminiumfolie.
Verhit 1 el olie in dezelfde pan en voeg de ui, tomaten toe en bak ca. 4 min. Voeg daarna de paprika’s, sperziebonen, kruidenmix en 150 ml water toe. Kook het geheel ca. 3 min.
Voeg de kipreepjes toe en verwarm het geheel nog ca. 3 min. Serveer de Kip Jalfrezi en de rijst apart.

      

Bron: www.knorr.com/nl