1 pak Knorr
Wereldgerecht Indiase Kip Jalfrezi
225 g kipfilet
100 g sperziebonen
1 ui
2 tomaten
1 rode paprika
1 gele paprika
olie |
Snij de kipfilet
in reepjes en meng de specerijenmix met 2 el olie en marineer hierin
de kipreepjes ca. 10 min. Halveer de sperziebonen en kook ze ca. 5
min. voor. Snipper de ui grof, snij de tomaten in blokjes en de
paprika’s in reepjes.
Kook de rijst in ruim kokend water in ca. 14 min. gaar en giet af.
Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en bak de kipreepjes
gaar. Haal ze uit de pan en houd ze warm op een bord afgedekt met
aluminiumfolie.
Verhit 1 el olie in dezelfde pan en voeg de ui, tomaten toe en bak
ca. 4 min. Voeg daarna de paprika’s, sperziebonen, kruidenmix en 150
ml water toe. Kook het geheel ca. 3 min.
Voeg de kipreepjes toe en verwarm het geheel nog ca. 3 min. Serveer
de Kip Jalfrezi en de rijst apart. |