250 gram
kipfilet
125 gram taugé
200 gram spitskool
200 gram spinazie
1 blikje maïs
2 eieren
3 lente-ui
1 eetl. olie |
Breng in een
kookpan 1 L water aan de kook en voeg de bouillonmix hieraan toe.
Leg de kipfilet in de bouillon en breng de bouillon weer aan de
kook. Zet het vuur laag zodra de bouillon kookt en doe een deksel op
de pan. Kook de kipfilet gaar in ongeveer 15 min. Snij de spitskool
in dunne reepjes en de lente-uitjes in smalle ringetjes. Laat de
maïs uitlekken.
Haal de kipfilet vervolgens uit de pan en snij deze in dunne
plakjes. Houd de bouillon apart (vul eventueel weer aan tot 1 L).
Kook ondertussen in een ander pannetje de eieren hard in ca. 8 min.,
spoel ze koud. Pel de eieren en snij ze in kwarten. Kook ook de
rijstnoedels in 5-6 min. gaar. Verdeel de noedels dan over 2 of 3
kommen.
Verhit 1 el olie in een koekenpan en roerbak hierin de spinazie
totdat deze geslonken is.
Verdeel de spinazie, taugé, spitskool, maïs, eieren en kipfilet over
de kommen. Warm de bouillon weer op en verdeel deze over de kommen.
Strooi als laatste de lente-uitjes en de toppingmix over de kommen. |