Recept 354, Home made flatbread met zalm.

Ingrediėnten voor 4 personen:

Bereiding:

100 g boekweitmeel
200 g bloem
1 volle tl gedroogde gist
½ theel. zout
1 mespunt suiker
2 eetl. olie
250 g groene asperges
1 pakje Knorr Saus voor Asperges
100 g gerookte zalm
25 g rode bietenkiemen
Extra nodig: 2 bakblikken bekleed met bakpapier

Verwarm de (hetelucht circulatie)oven voor tot 220 °C. Kneed het boekweitmeel en de bloem, de gist, zout, suiker en olie met 175 ml water tot een soepel deeg.
Schil 1/3 van het onderste gedeelte van de asperges en snijd of breek het onderste stugge stukje eraf. Snijd de asperges in de lengte middendoor.
Verwarm de Knorr Saus voor Asperges met 250 ml water totdat de saus bindt. Neem de pan van het vuur en laat de saus afkoelen.
Verdeel het deeg in twee gelijke porties en rol ze dun uit op een met bloem bestoven werkvlak. Leg het deeg op de 2 met bakpapier beklede bakblikken. Bestrijk met de Knorr aspergesaus en verdeel er de asperges over.
Schuif de bakblikken in de oven en bak de flatbreads ongeveer 15 minuten. Verdeel de zalm en de bietensprouts erover en serveer direct.

        

Bron: www.knorr.com/nl