100 g
boekweitmeel
200 g bloem
1 volle tl gedroogde gist
½ theel. zout
1 mespunt suiker
2 eetl. olie
250 g groene asperges
1 pakje Knorr Saus voor Asperges
100 g gerookte zalm
25 g rode bietenkiemen
Extra nodig: 2 bakblikken bekleed met bakpapier |
Verwarm de (hetelucht
circulatie)oven voor tot 220 °C. Kneed het boekweitmeel en de bloem,
de gist, zout, suiker en olie met 175 ml water tot een soepel deeg.
Schil 1/3 van het onderste gedeelte van de asperges en snijd of
breek het onderste stugge stukje eraf. Snijd de asperges in de
lengte middendoor.
Verwarm de Knorr Saus voor Asperges met 250 ml water totdat de saus
bindt. Neem de pan van het vuur en laat de saus afkoelen.
Verdeel het deeg in twee gelijke porties en rol ze dun uit op een
met bloem bestoven werkvlak. Leg het deeg op de 2 met bakpapier
beklede bakblikken. Bestrijk met de Knorr aspergesaus en verdeel er
de asperges over.
Schuif de bakblikken in de oven en bak de flatbreads ongeveer 15
minuten. Verdeel de zalm en de bietensprouts erover en serveer
direct. |