8 kleine (ca.
100 g) bloemige aardappelen
1 rode paprika
1 blik (ca. 200 g) ananas in stukjes
500 g dikke sneden ham
1 theelepel currypoeder
500 g doperwtjes (diepvries)
2 eetlepels vloeibare boter
1 blokje Knorr Finesse Bouillon Groenten
150 g room
1 zakje Knorr droge Currysaus
Extra:
aluminiumfolie
4 lange satéstokjes |
Verwarm de oven
voor op 220°C. Scheur 8 velletjes folie, strooi er wat zout op en
leg op elk stuk een aardappel. Verpak de de aardappelen stevig in de
folie en leg ze op het rooster in de hete oven. Pof ze in 50-60
minuten gaar.
Giet ondertussen het ananassap uit het blik over in een maatbeker.
Vul aan met water tot 100 ml. Snij de paprika in heel kleine
stukjes. Snij de ham in 24 stukjes. Bestrooi de stukjes vlees rondom
met het currypoeder en wat zout en rijg ze aan 4 lange satéstokjes.
Bestrijk ze met behulp van een kwastje of wat keukenpapier met
boter.
Doe de vleessatés (tijdens de bereiding van de aardappelen) in een
grillpan en rooster ze in ca. 15 minuten rondom bruin en gaar. Breng
in tussentijd een flinke hoeveelheid water aan de kook met het
bouillonblokje. Kook hierin de doperwtjes in ca. 8 minuten gaar.
Afgieten.
Verwarm 1 eetlepel boter in een braadpan en bak hierin de paprika 4
minuten Voeg de room, het ananassap en het sauspoeder toe en breng
de saus al roerend aan de kook. Voeg de stukjes ananas toe en laat
de saus nog 1 minuten zachtjes pruttelen.
Leg de satés en de aardappelen op 4 borden. Schep de doperwtjes
erbij. Schep een lepeltje currysaus met paprika en ananas over de
satés heen en serveer de rest er apart bij. De saus kan je ook over
de aardappelen scheppen. |