1 lamsribstuk of
8 lamskoteletjes
1 koffielepel grof zeezout
4 eetlepels vloeibare margarine
4 takjes rozemarijn
15 zwarte olijven, in reepjes
½ Knorr Bouillonketeltje Vlees
Voor de olijvensouffleetjes:
2 eieren
1 eetlepel olijventapenade |
Haal de blaadjes
van de takjes rozemarijn en hak deze klein. Wrijf het lamsribstuk in
met het zeezout en de rozemarijn en laat 10 minuten intrekken.
Verwarm de oven voor op 200°C. (geen hete lucht!).
Vet 4 kleine souffléschaaltjes in met vloeibare margarine.
Splits de eieren en meng de eidooier met de olijventapenade en een
kwart van de olijfeepjes. Klop de eiwitten stijf met een snuifje
zout en spatel het eidooiermengsel er voorzichtig door. Schep het
mengsel in de souffléschaaltjes en zet deze in een ovenschaal met 2
cm kokend water. Plaats de schaal voorzichtig in de oven en bak de
soufflés in 20 minuten gaar en lichtbruin.
Verhit in een braadpan 5 eetlepels vloeibare margarine en bak het
lamsribstuk aan alle kanten aan. Zet het vuur middelhoog en bak het
lamsribstuk gedurende 15 minuten.
Bij losse lamskoteletjes: bak of grill deze 3 minuten aan elke kant,
tot ze mooi rozig zijn.
Haal het vlees uit de pan en laat het rusten, ingepakt in
aluminiumfolie. Voeg de rest van de olijvenreepjes toe, het halve
bouillonketeltje en 250 ml water. Breng al roerend aan de kook en
laat enkele minuten zachtjes koken.
Snijd het lamsribstuk aan tafel in koteletjes en serveer deze met de
olijven-
rozemarijnjus. Serveer de olijvensouffleetjes direct uit de oven bij
de lamskoteletjes. |