100 g papardelle
(of tagliatelle)
6 takjes basilicum
12 gepelde ongekookte scampi's
olijfolie
cayennepeper
4 plakjes pancetta
1 zak kant en klare Knorr Kerriesaussaus
grof zeezout |
Kook de pasta
volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten. Haal de blaadjes
van de basilicumtakjes. Snijd de helft fijn. Meng de scampi's in een
schaaltje met ½ eetlepel olijfolie en een snufje cayennepeper.
Verhit een ½ cm olijfolie in een klein pannetje, leg een paar
blaadjes basilicum in de hete olie en bak ze in 1-2 minuten
knapperig. Laat ze op keukenpapier uitlekken en bak zo ook de rest
van de blaadjes. Bak de plakjes pancetta in een droge pan zachtjes
uit.
Grill de scampi's in een grillpan of onder een hete grill in 3-4
minuten tot ze mooi roze en gaar zijn. Bestrooi ze met wat grof
zeezout.
Verwarm ondertussen de kerriesaus en roer de fijngehakte basilicum
erdoor.
Vorm in het midden van 4 grote diepe borden een bergje papardelle.
Leg de scampi's erop en schep de saus erover. Bestrooi met de
krokante blaadjes basilicum en leg op elk een plakje pancetta. |