Voor de
burrito’s:
4 maïstortilla’s
Solo Vloeibaar
2 eetl. Solo Vloeibaar
1 grote rode ui
100 g geraspte cheddar
200 g maïs (uitgelekt)
200 g Mexicaanse dipsaus (mild of scherp)
300 g kipfilet
paprikapoeder
zwarte peper
grof zeezout
Voor de guacamole:
2 rijpe avocado's
1 rijpe mango
1 sjalot
2 tomaten
1 teentje knoflook
1 eetl. olijfolie
1 rode chilipeper
1 limoen
1 bos verse koriander
cayennepeper
zwarte peper
grof zeezout |
Begin met de
guacamole. Lepel de avocado’s uit en plet in een kom het vruchtvlees
grof met een vork. Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit
en snijd het in kleine dobbelsteentjes. Voeg ze toe aan de
avocadopuree en roer goed.
Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd het
vruchtvlees in dobbelsteentjes en voeg ze bij de guacamole. Pel en
versnipper de sjalot, pel en pers het teentje knoflook en voeg alles
toe aan de guacamole. Voeg een eetlepel olijfolie toe en roer alles
goed door.
Verwijder de zaadjes van de chilipeper, versnipper hem en voeg hem
toe aan de guacamole. Kruid naar smaak met versgemalen zwarte peper,
cayennepeper en grof zeezout.
Pers ten slotte de limoen en voeg het sap toe aan de guacamole. Hak
de blaadjes van het bosje koriander fijn en roer ze door de
guacamole. Zet koel terwijl je de tortilla’s bereidt.
Bereid de tortilla’s. Pel de rode ui en snijd hem in reepjes. Snijd
de kipfilet in reepjes en kruid met zwarte peper, paprikapoeder en
zout. Verhit de Solo vloeibaar in een antikleefpan en bak er de rode
ui een minuutje in. Voeg de kipreepjes toe en bak ze goudbruin en
gaar.
Leg op elke tortilla een portie kip, drie eetlepels maïs en twee
eetlepels Mexicaanse dipsaus. Bestrooi met geraspte cheddar en rol
dicht. Prik elke tortilla vast met een houten tandenstoker.
Borstel de tortilla’s in met wat Solo vloeibaar. Grill de tortilla’s
een tweetal minuten aan elke kant op de barbecue, tot ze lekker
krokant zijn en de cheddar begint te smelten. Serveer de gegrilde
tortilla’s met een portie van de gekoelde mango-guacamole.
Tip:
Leg de pitten van de avocado's in de guacamole, dan verkleurt deze
minder snel. |