1 kg
krielaardappelen
500 g kerstomaatjes
185 g maïs
1 bosje radijzen
2 lente-uitjes
5 takjes koriander
2 el olijfolie
2 tl azijn
0.75 Knorr Bouillon Finesse Kip Low salt
30 g boter
4 kip-ananasbrochettes
400 ml room
3 eetl. currypoeder
versgemalen peper
zout
Extra nodig: aluminiumfolie |
Was en halveer
de krielaardappelen en kook ze in gezouten water in ± 10 minuten
gaar. Giet de aardappelen af.
Halveer de kerstomaten, laat de maïs uitlekken en snijd de radijzen
in dunne plakjes en de lente-ui in ringetjes. Hak de koriander grof.
Meng de kerstomaat met de maïs, de radijs, de lente-ui en de
koriander in een kom. Besprenkel met olijfolie, de azijn en breng op
smaak met peper en zout.
Los het bouillonblokje op in de 150 ml water. Verhit een koekenpan
met dikke bodem en voeg de boter toe. Bak de kip-ananas brochette
rondom bruin en gaar. Neem ze uit de pan en houd ze warm onder
aluminiumfolie. Blus het bakvet af met de kippenbouillon en laat
even doorkoken. Schenk de room in de pan en voeg de currypoeder en
peper en zout naar smaak toe. Laat de saus inkoken tot de gewenste
dikte.
Serveer de krieltjes met de kip-ananas brochette, maïssalsa en
currysaus. Smakelijk!
Met dank aan Foodbag! |