2 uien
2 teentjes look
4 wortelen
6 jeneverbessen
2 kruidnagels
200 g kleine champignons
600 g aardappelen
8 eetl. vloeibare margarine
600 g rundstoofvlees
250 g gerookte spekreepjes
3 dl rode wijn
2 Knorr Bouillonketeltje Vlees
tijm
2 laurierblaadjes |
Pel en snipper
de ui en de look. Schraap de wortelen en snijd ze in stukjes. Kneus
de jeneverbessen en plet de kruidnagel grof. Wrijf de champignons
schoon. Schil de aardappelen.
Warm 4 eetlepels vloeibare margarine in een ruime pot en bak het
vlees op heet vuur aan alle kanten aan. Haal het uit de pot ,
verminder het vuur en stoof er de ui en de look in met 2 eetlepels
vloeibare margarine. Voeg de spekreepjes toe en laat 3 minuten mee
garen.
Voeg er het rundvlees bij en giet er de wijn bij. Voeg er de
wortelen, de Bouillonketeltjes, de tijm, de laurier, de
jeneverbessen en de kruidnagel bij. Laat op zacht vuur, met een
deksel op de pot, 35 minuten garen.
Stoof ondertussen de champignons in 2 eetlepels vloeibare margarine
aan en stoof de champignons tot alle kookvocht is verdampt.
Voeg de champignons in de pot met het vlees toe en laat nog 20
minuten verder garen.
Kook ondertussen de aardappelen gaar in water.
Kruid met peper en zout en dien goed heet op met de aardappelen. |