600 g fijne
boontjes
2 takjes rozemarijn
6 takjes peterselie
2 teentjes knoflook
500 g varkenshaas
5 eetl. vloeibare margarine
800 g voorgekookte krielaardappeltjes
1 zakje Knorr Sensations Moments Gourmets Rode Wijnsaus |
Maak de fijne
boontjes schoon. Hak de rozemarijn en peterselie grof. Schil en
snipper de knoflook.
Snijd de varkenshaas in 8 stukken en bestrooi hem rondom met de rest
van de rozemarijn, wat peper en wat zout. Verwarm ondertussen 3 el
margarine en bak hierin in ca. 15 minuten de varkenshaas rondom
bruin en rosé van binnen. Neem de varkenshaas uit de pan, dek hem af
met aluminiumfolie en een schone doek en laat hem 10 minuten rusten.
Verwarm ondertussen 2 eetl. margarine en bak hierin gedurende 15
minuten de aardappeltjes met 1 eetl. rozemarijn op een matig vuur. Voeg
dan de knoflook toe en bak nog 2 minuten. Bestrooi met wat peper en
zout.
Kook in de tussentijd de fijne boontjes gaar in ruim kokend water,
ca. 6 minuten. Giet af en bestrooi met een beetje peper.
Bereid de rode wijnsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep de peterselie door de aardappeltjes. Verdeel de varkenshaas
over 4 warme borden. Schep de aardappeltjes en de snijbonen ernaast.
Schep er wat saus over. Geef de rest van de saus er apart bij. |