750 g witte
en/of groene asperges
1 kg krielaardappeltjes
3 eetl. vloeibare margarine
½ theelepel kerriepoeder
1 citroen
2 dl kookroom
1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
2 takjes peterselie
200 g gerookte zalmsnippers |
Schil de witte
asperges (groene: alleen de dikke met een wat stuggere schil), snijd
de harde onderkant eraf en snijd de asperges schuin in plakken van
ca. 1 cm dikte.
Kook de krieltjes in de schil in een laagje gedurende ca. 10 min.
gaar. Afgieten.
Verhit de Solo in een wok en roerbak de asperges 4 min. op een hoog
vuur. Voeg het kerriepoeder toe. Rasp de citroenschil op een fijne
rasp boven de wok. Halveer de citroen, knijp uit boven de wok.
Omscheppen. Zet het vuur laag.
Voeg de kookroom, 2 dl heet water en het Bouillonketeltje toe, laat
smelten en laat alles 2 min. pruttelen.
Hak de peterselie fijn. Schep de zalm, de krieltjes en de peterselie
door de asperges. Voeg naar smaak wat peper toe. Verdeel over 4
borden. |