Voor de
gemarineerde tartaartjes & saus:
2 eetlepels Japanse sojasaus
4 eetlepels rijstwijn of sherry
4 eetlepels gembersiroop
2 teentjes knoflook, geperst
4 eetlepels olie
1 Knorr bouillonketeltje vlees
4 biefstuk tartaar
Voor de roergebakken groenten:
1 eetlepel olie
2 rode uien
1 bundel bosuitjes
300 g spitskool
150 g champignons |
Voorbereiding:
Roer in een diepbord een marinade van de sojasaus, rijstwijn,
gembersiroop, knoflook en het bouillonketeltje. Laat de tartaartjes
aan beide zijden 5 minuten marineren, totaal 10 minuten.
Bereiding:
Maak de rode uien en bosuitjes schoon en snijd deze in ringen.
Verwijder de lelijke bladeren van de spitskool, was de spitskool aan
de buitenzijde. Snijd de spitskool in de lengte doormidden en snijd
in repen. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes.
Verwarm 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de groente op hoog
vuur in 3-4 minuten beetgaar. Laat de groenten op zacht vuur nog
even smoren.
Bak de tartaartjes in hun marinade in een pan in 5 minuten bruin en
gaar. Neem de tartaartjes uit de pan, voeg 150 ml water toe en roer
het met de marinade in de pan los tot een sausje. Voeg het sausje
toe bij de gebakken groenten.
Tip:
Serveer de Japanse tartaartjes met kruidige witte rijst: kook 250 g
rijst met een fijngesnipperd worteltje en een Knorr bouillonketeltje
groente volgens de aanwijzingen op de verpakking. |