1 kg
lamsstoofvlees (bij voorkeur schouder)
3 eetl. olijfolie
2 uien
4 wortelen
1 teentje look
1 eetl. geraspte verse gemberwortel
1 citroengrasstengel
2 rode chilipepers
½ eetl. komijnpoeder
1 kl korianderzaadjes
1 eetl. garam masala
2 kaneelstokjes
2 kardemompeulen
1 eetl. tomatenpuree
1 eetl. bloem
1 eetl. Knorr Vloeibare Bouillon Kip (verdund tot 500ml)
70 g koraallinzen
3 takjes koriander, alleen de blaadjes
80 g gerookte amandelen
20 g gefruite uitjes |
Bak het vlees in
de olie aan alle kanten goudbruin in een ruime sauspan. Snijd de
uien en wortelen in grote stukken, voeg ze toe en laat zachtjes
stoven.
Rasp het teentje look, meng het met de gember en de andere kruiden
en doe het in de sauspan. Laat een paar minuten zachtjes stoven.
Verwijder de groenten en zet even opzij.
Voeg de tomatenpuree en de bloem toe en laat kort mee bakken. Zet
alles onder met bouillon en gaar in 2 uur of tot het vlees zacht is.
Voeg 20 minuten voor einde gaartijd de groenten en koraallinzen toe
en gaar nog even zachtjes verder onder een deksel. Werk af met de
grof gehakte koriander en de krokante mengeling van amandel en ui. |