Recept 304, Indisch lamsstoofpotje met koraallinzen en gerookte amandel.

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

1 kg lamsstoofvlees (bij voorkeur schouder)
3 eetl. olijfolie
2 uien
4 wortelen
1 teentje look
1 eetl. geraspte verse gemberwortel
1 citroengrasstengel
2 rode chilipepers
½ eetl. komijnpoeder
1 kl korianderzaadjes
1 eetl. garam masala
2 kaneelstokjes
2 kardemompeulen
1 eetl. tomatenpuree
1 eetl. bloem
1 eetl. Knorr Vloeibare Bouillon Kip (verdund tot 500ml)
70 g koraallinzen
3 takjes koriander, alleen de blaadjes
80 g gerookte amandelen
20 g gefruite uitjes

Bak het vlees in de olie aan alle kanten goudbruin in een ruime sauspan. Snijd de uien en wortelen in grote stukken, voeg ze toe en laat zachtjes stoven.
Rasp het teentje look, meng het met de gember en de andere kruiden en doe het in de sauspan. Laat een paar minuten zachtjes stoven. Verwijder de groenten en zet even opzij.
Voeg de tomatenpuree en de bloem toe en laat kort mee bakken. Zet alles onder met bouillon en gaar in 2 uur of tot het vlees zacht is.
Voeg 20 minuten voor einde gaartijd de groenten en koraallinzen toe en gaar nog even zachtjes verder onder een deksel. Werk af met de grof gehakte koriander en de krokante mengeling van amandel en ui.

      

Bron: www.knorr.com/nl