1 kg aardappelen
600 g venkel
5 el vloeibare margarine
4 blinde vinken
2 theel. tijm
7.5 ml Knorr Vloeibare Bouillon Rund |
Was de
aardappels en kook ze in de schil in een laag water in ± 20 minuten
gaar. Afgieten.
Pluk ondertussen het fijne groen van de venkel, hak het fijn en
houdt het apart. Verwijder de harde onderkant van de venkelknollen
en snijd de venkelknollen elk in zes parten.
Voeg 250 ml water toe, breng het aan de kook en kook de venkel 10
minuten. Giet het overtollige vocht weg, voeg 2 eetlepels vloeibare
margarine toe en stoof de venkel nog 3 minuten aan.
Dep in de tussentijd de rundervinken droog. Verwarm 3 el vloeibare
margarine in een pan en bak de rundervinken hierin rondom bruin en
gaar, ca. 15 min. Zet het vuur even uit. Neem de rundervinken uit de
pan en dek ze af met aluminiumfolie om ze warm te houden. Voeg 1 tl
tijm, 1 tl grof gemalen zwarte peper en 250 ml warm water (niet
kokend) en de vloeibare bouillon aan het bakvet in de pan toe. Breng
de saus al roerende met een garde aan de kook en laat het 1 min.
zachtjes door koken.
Verdeel de aardappelen over 4 warme borden. Schep de venkel ernaast
en leg de rundervinken ernaast. Bestrooi de venkel met het
venkelgroen en schep de saus over de rundervinken. |