Recept 301, Blinde vinken met milde pepersaus.

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

1 kg aardappelen
600 g venkel
5 el vloeibare margarine
4 blinde vinken
2 theel. tijm
7.5 ml Knorr Vloeibare Bouillon Rund

Was de aardappels en kook ze in de schil in een laag water in ± 20 minuten gaar. Afgieten.
Pluk ondertussen het fijne groen van de venkel, hak het fijn en houdt het apart. Verwijder de harde onderkant van de venkelknollen en snijd de venkelknollen elk in zes parten.
Voeg 250 ml water toe, breng het aan de kook en kook de venkel 10 minuten. Giet het overtollige vocht weg, voeg 2 eetlepels vloeibare margarine toe en stoof de venkel nog 3 minuten aan.
Dep in de tussentijd de rundervinken droog. Verwarm 3 el vloeibare margarine in een pan en bak de rundervinken hierin rondom bruin en gaar, ca. 15 min. Zet het vuur even uit. Neem de rundervinken uit de pan en dek ze af met aluminiumfolie om ze warm te houden. Voeg 1 tl tijm, 1 tl grof gemalen zwarte peper en 250 ml warm water (niet kokend) en de vloeibare bouillon aan het bakvet in de pan toe. Breng de saus al roerende met een garde aan de kook en laat het 1 min. zachtjes door koken.
Verdeel de aardappelen over 4 warme borden. Schep de venkel ernaast en leg de rundervinken ernaast. Bestrooi de venkel met het venkelgroen en schep de saus over de rundervinken.

        

Bron: www.knorr.com/nl