Recept 296, Wok van kip met rijst.

Ingrediėnten voor 4 personen:

Bereiding:

350 g kipfilet
1 ui
2 wortelen
¼ Chinese kool
1 kleine prei
1 rode paprika
5 cm gember
3 eetl. zonnebloemolie
2 eetl. sojasaus
1 eetl. bruine suiker
1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
300 g rijst
1 blokje Knorr Bouillon Finesse Groenten
1 bosje verse koriander, grof gehakt

Snijd de kip in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Schraap de wortelen en snijd ze in plakje plakjes. Snipper de kool en de prei in fijne reepjes. Verwijder de steel en de zaadlijsten uit de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes. Schil en rasp de gember.
Laat de wok goed heet worden , giet er 3 eetlepels olie in en fruit er de ui in aan. Voeg de kip toe en roerbak ± 5 minuten. Schep de gember, de sojasaus en de bruine suiker erdoor. Voeg de groenten, het Knorr Bouillonketeltje en enkele eetlepels water toe en roerbak 5 minuten. Proef en breng zo nodig op smaak.
Kook intussen de rijst gaar in water met het bouillonblokje en giet af. Meng de rijst met de bereiding in de wok of schik de rijst op de borden en verdeel er de bereiding uit de wok over. garneer met de koriander.

      

Bron: www.knorr.com/nl