4 grote of 8
kleine portobello paddenstoelen
300 g witloof
1 rode ui
6 takjes peterselie
350 g kipfilet
4 eetl. vloeibare margarine
200 ml sinaasappel- of druivensap
1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
800 g voorgekookte aardappelpartjes |
Verwarm de oven
voor tot 200°C.
Snijd de stelen uit de paddenstoelen en snijd ze in kleine stukjes.
Snijd het witloof in smalle boogjes. Schil en snipper de ui. Hak de
peterselie fijn. Snijd of hak de kipfilet in heel kleine stukjes en
meng ze met de helft van de peterselie, 0.5 tl peper en 0.5 tl zout.
Verhit 1 eetlepel vloeibare margarine in een grote koekenpan en bak
hierin de ui met het witloof gedurende 3 minuten. Voeg het sap toe
en verwarm tot tegen het kookpunt. Voeg het Knorr Bouillonketeltje
toe en roer tot het is opgelost. Kook 3 minuten op een hoog vuur.
Schep de groenten met een schuimspaan uit de pan. Laat ze heel goed
uitlekken. Schenk het vocht voor de saus in een steelpan. Maak de
koekenpan schoon voor de aardappeltjes.
Leg de paddenstoelen met de steelkant naar boven op een bakplaat.
Vul ze met het witloof. Schep de ongebakken kip erop. Laat in de
hete oven in ± 25 minuten gaar worden.
Verhit ondertussen 3 eetlepels margarine in de koekenpan en bak
hierin de aardappeltjes licht bruin. Schep de aardappelpartjes
regelmatig om.
Roer de verse roomkaas door het kookvocht van het witloof en breng
al roerende aan de kook, tot de saus begint te binden. Roer er
eventueel nog een lepeltje mosterd door.
Leg de paddenstoelen op 4 borden. Schep de saus erover. Schep de
aardappeltjes ernaast en bestrooi met de rest van de peterselie. |