1 ui
1 rode en 1 groene paprika
100 g sperziebonen
2 vastkokende aardappels
500 g runderlappen
2 eetlepels bloem
1 eetlepel paprikapoeder
100 ml vloeibare margarine
1 blik tomaatstukjes (400 g)
1 Knorr Bouillonketeltje Vlees
300 g witte rijst |
Maak de
paprika’s schoon en snijd in stukken. Pel en snipper de ui. Schil de
aardappels en snijd in kleine blokjes. Maak de sperziebonen schoon
en breek in stukjes.
Snijd het vlees in stukken en draai het door de bloem en bestrooi
het vlees met paprikapoeder.
Verhit de Solo vloeibaar in een braadpan en bak het vlees op een
matig hoog vuur in ca. 5 minuten al omscheppend bruin. Voeg
vervolgens de ui, paprika, sperziebonen en aardappels toe en bak
zachtjes mee. Voeg 250 ml water, het bouillonketeltje toe en de
tomaatstukjes toe. Even omscheppen en laat het geheeld op laag vuur
(met deksel op de pan) ongeveer 1,5 uur stoven.
Kook aan het einde van de bereidingstijd de rijst volgens de
bereidingswijze op de verpakking. Serveer de goulash met de gekookte
rijst. |