400 g rijst
1 kleine aubergine
1 rode paprika
4 tomaten
4 gedroogde tomaten op olie + 4 eetl. van de olie
2 teentjes knoflook
400 g malse rundvleesreepjes
2 theelepel Provençaalse kruiden
1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
1 -2 eetlepels Maïzena Express voor Bruine Saus |
Kook de rijst
volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten. Snijd de
aubergine, paprika en de verse en gedroogde tomaten in kleine
stukjes. Pel en snipper de teentjes knoflook.
Verhit de olie van de gedroogde tomaten in een wok en roerbak hierin
de vleesreepjes 3 min. Voeg de groenten met gedroogde tomaten en de
Provençaalse kruiden toe. Roerbak alles nog 5 min.
Voeg 500 ml heet water en het Bouillonketeltje toe. Roer tot het
keteltje is gesmolten en breng het aan de kook. Roer 1-2 eetlepels
Maïzena-Express door het gerecht in de wok, zodat het licht gebonden
wordt. Nog 2 min. laten pruttelen. Voeg peper naar smaak toe.
Verdeel de rijst over 4 borden en schep de gewokte rundvleesreepje
met ratatouille erbij. |