750 g
varkensgebraad
2 eetl. tijmblaadjes
2 eetl. grove mosterd
3 eetl. vloeibare margarine
600 g fijne sperziebonen
frituurolie
800 g diepvries aardappelkroketten
1 uitje
100 g kerstomaatjes
1 zakje Knorr Mix voor Champignonsaus |
Verwarm de
heteluchtoven voor tot 220°C. Laat het vlees op het aanrecht in ± 20
minuten op kamertemperatuur komen.
Meng de tijm met de mosterd, royaal vers gemalen peper, ½ theelepel
(grof) zout en 1 eetlepel margarine. Wrijf het vlees rondom in met
het tijmmengsel en leg het in een braadslede. Zet de braadslede
midden in de voorverwarmde oven, verlaag de temperatuur tot 190°C en
braad het vlees in 45-50 minuten gaar. Laat het vlees vervolgens
afgedekt met aluminiumfolie en een schone doek 10 minuten op het
aanrecht rusten.
Maak de sperziebonen schoon en kook ze in ruim kokend water in 6-8
minuten gaar. Afgieten.
Verhit de frituurolie en bak de kroketjes goudbruin. Laten
uitlekken.
Pel en snipper het uitje. Halveer de kerstomaatjes.
Verwarm 2 eetlepels margarine in de pan van de afgegoten boontjes,
bak hierin de ui 2 minuten. Voeg de tomaatjes toe en bak ze 1 minuut
mee. Schep de boontjes erdoor en bestrooi met wat peper en eventueel
wat zout.
Bereid - wanneer de sperziebonen opstaan - de Champignonsaus volgens
de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd het vlees in plakken, leg ze op (warme) borden, schik de
aardappelkroketjes en sperziebonen ernaast en schep de saus erbij.
Serveer. |