Recept 265, Ragout van oranje linzen, kip, tomaat, wortel en witte wijn.

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

200 g koraallinzen
4 kippenbillen
peper
3 eetl. olijfolie
3 wortelen
1 ui
2 teentjes knoflook
400 g tomatenblokjes in blik
150 ml witte wijn
1 eetl. Knorr Vloeibare Bouillon Kip of 1 flesje Fond Kip
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
1 laurierblad
3 takjes verse peterselie, blaadjes gehakt

De linzen: Kook de koraallinzen gaar in water zonder zout. Giet ze af en zet even aan de kant. Pel en snijd de uien grof en snipper de knoflook.
De kippenbillen: Kruid de kippenbillen met peper. Verhit de olijfolie en bak hierin de kippenbillen aan beide kanten goudbruin.
Haal de kippenbillen uit de pan, voeg wortelen, ui en knoflook toe en bak 5 minuten op een zacht vuur. Doe de kippenbillen erbij, blus met de witte wijn en laat 2 minuten inkoken.
Voeg de tomatenblokjes, de Knorr Vloeibare Bouillon en 300 ml water of de inhoud van het flesje Knorr Fond Kip en 100 ml water, de tijm, rozemarijn en laurier toe. Zet op een zacht vuur en laat zachtjes garen gedurende 30 minuten. Doe wat extra water bij de saus als deze te dik wordt.
Voeg na 30 minuten de gekookte linzen toe en laat 5 minuten mee opwarmen. Proef en kruid bij met peper. Garneer met gehakte peterselie.

      

Bron: www.knorr.com/nl