200 g (ca. 12)
kleine uitjes
200 g champignons
600 g lams(bout)lapjes
1 eetl. gedroogde of vers gehakte salie
4 eetl. vloeibare margarine
400 g witte rijst
6 tomaten
1 zakje Knorr Mélange voor Stoofvlees
2 eetl. peterselie |
Pel de uitjes en
snijd het wortelstukje eraf. Maak de champignons schoon en snijd ze
in vieren.
Dep het vlees droog. Bestrooi het aan beide kanten met wat peper en
totaal 0.5 el salie.
Verwarm 3 el vloeibare margarine in een diepe braadpan en bak de
lamslapjes om en om bruin. Leg ze aan 1 kant van de pan en bak de
uitje 2 min. in het bakvet. Verdeel de lamslapjes en uitjes over de
hele bodem van de pan. Voeg 250 ml heet water toe, breng het aan de
kook, zet het vuur heel laag en stoof het vlees met het deksel op de
pan in ca. 1 1/4 uur. Schep dan de champignons erdoor en voeg de
mélange voor stoofvlees volgens de aanwijzingen op de verpakking toe
en stoof in nog 10-15 min. gaar.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Afgieten.
Halveer de tomaten. Bedruppel ze met een beetje vloeibare margarine
en bestrooi ze met wat peper, zout en salie.
Grill voorverwarmen op de hoogste stand of grillpan op het vuur
zetten.
Gril de tomaten 3-4 min. onder de grill of in de grillpan.
Verdeel de rijst over 4 warme borden. Schep de lamslapjes erbij en
zet de tomaatjes ernaast. Strooi de peterselie erover. |