200 g gekookte
quinoa
250 g zwarte oogbonen in blik (black eyed beans) afgespoeld en
uitgelekt
1 rode biet, geschild en geraspt
1 grote wortel, geschild en geraspt
100 g diepvries boerenkool, ontdooid en uitgelekt
150 g havermout, fijngemalen
0.5 theel. gemalen komijn
0.5 theel. gerookte paprikapoeder
1 eetl. Knorr Vloeibare Fond Kip
versgemalen peper
zout
2 eetl. olie
5 (hamburger) broodjes
3 eetl. Hellmann's Vegan Mayonaise
40 g gemengde jonge bladsla (eventueel gemengd met waterkers of
spinazie)
3 (oranje) tomaten, in dunne plakken
80 g rode ui, in ragdunne ringen
1 avocado, in dunne plakken
Extra nodig: aardappelstamper. |
Stamp de quinoa
met de bonen fijn met de aardappelstamper. Voeg de geraspte groenten
en de boerenkool toe en schep alles goed door elkaar.
Voeg de havermout, de komijn, paprikapoeder, de Knorr Vloeibaar Fond
Kip en versgemalen peper en eventueel zout naar smaak toe en meng
alles toe een samenhangend geheel. Vorm er 5 burgers van. Zet de
burgers 15 minuten in de koelkast zodat ze kunnen opstijven.
Verhit de olie in een anti-aanbak koekenpan en bak de burgers in 5-7
minuten per kant mooi bruin.
Snijd intussen de broodjes open en bestrijk de onderkant met de
mayonaise. Verdeel er de burgers, sla, tomaat, ui en avocado over en
serveer direct. |