3 uien
2 grote wortels
1 courgette
1 aubergine
1 gele paprika
400 g (lams)gehakt
1 eetlepel kerriepoeder
4 eetlepels grof gehakte koriander
5 eetlepels olijfolie
2 Knorr Bouillonketeltje Groenten
400 g couscous |
Pel en snijd 2
uien in halve ringen en 1 ui fijn. Snijd de wortels in dikke
plakjes, de courgette in repen en de aubergine en paprika in
stukken. Meng het gehakt met de kerrie, ½ theel. zout, wat peper, de
fijngesneden ui en de helft van de koriander. Maak er 8 rolletjes
van.
Verhit 2 el olie in een grote pan en bak hierin de uienringen, de
paprika en de wortel ca. 5 minuten. Voeg 1 l water en breng aan de
kook. Voeg de courgette en de aubergine toe en laat in ca. 15
minuten de groenten gaar worden.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote pan en bak
hierin de gehaktrolletjes in ca. 15 minuten rondom goudbruin en
gaar. Maak de couscous klaar volgens de gebruiksaanwijzing op de
verpakking.
Voeg de bouillonketeltjes toe aan de groenten en laat ze smelten.
Verdeel de warme couscous over 4 diepe borden. Schep de groenten met
flink wat van de bouillon erover en leg de gehaktrolletjes ernaast.
Bestrooi met de rest van de koriander.
Geef de rest van de hete bouillon er apart in een kommetje bij,
zodat je naar smaak aan tafel meer bouillon kunt toevoegen. |