Recept 224, Kip Piri Piri met lekker veel groenten.

 

Ingrediënten voor 3 personen:

Bereiding:

1 komkommer
1 rode paprika
3 tomaten
1 ui
300 g kipfilet
5 eetl. olie
1 pak Knorr Wereldgerecht Portugese Kip Piri Piri á 260 g
1 broccoli

Snij de broccoli in roosjes en kook ze ca. 5 min. voor.
Snij de paprika in reepjes, de ui in halve ringen en de champignons in vieren. Snij de kipfilet in reepjes. Meng de marinademix met 2 eetl. olie in een kom en marineer hierin de kipreepjes ca. 5 min.
Doe 650 ml koud water in een pan en voeg de rijst en de kruidenmix hieraan toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 17 min. zachtjes doorkoken, zonder deksel. Roer af en toe door elkaar.
Verhit ondertussen een koekenpan en bak hierin de kipreepjes goudbruin en gaar. Voeg de ui, paprika, champignons en broccoliroosjes toe en bak deze nog 4-5 min. mee.
Voor de salade; snij de komkommer en tomaten in stukjes. Meng de dressingmix met 3 eetl. olie en 3 eetl. koud water en schep dit door de komkommer- en tomatenstukjes. Serveer de Kip Piri Piri met de rijst en de salade apart.

      

Bron: www.knorr.com/nl