450 g kipfilet
1 ui
1 middelgrote courgette
1 rode paprika
1 wortel
1 eetlepel vloeibare margarine
40 g magere spekreepjes
1 Knorr Bouillonketeltje Kip
2 eetlepels fijngehakte verse platte peterselie |
Snijd de kip in
blokjes of reepjes. Pel en snipper de ui. Was en snijd de courgette
in blokjes. Verwijder de zaadjes uit de paprika en snijd het
vruchtvlees in stukjes. Schil de wortel en snijd hem in plakjes.
Verhit de vloeibare margarine in een braadpan en bak de kip al
omscheppend bruin. Schep de kip uit de pan. Bak de spekreepjes in
ca. 5 minuten in het bakvet bruin en knapperig. Voeg de ui toe en
fruit 3-4 minuten mee. Voeg de wortel en de paprika toe en bak nog 5
minuten.
Roer er de inhoud van het Knorr Bouillonketeltje Kip en 100 ml water
door en breng alles aan de kook. Schep de gebakken kip en de
courgetteblokjes erdoor en breng alles aan de kook. Temper het vuur
en laat alles op een laag vuur nog 3 minuten zachtjes stoven.
Bestrooi vlak voor het serveren met de peterselie. Lekker met
boerenbrood, rijst of noedels. |