Recept 222, Stoofschotel met kip en groenten.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

450 g kipfilet
1 ui
1 middelgrote courgette
1 rode paprika
1 wortel
1 eetlepel vloeibare margarine
40 g magere spekreepjes
1 Knorr Bouillonketeltje Kip
2 eetlepels fijngehakte verse platte peterselie

Snijd de kip in blokjes of reepjes. Pel en snipper de ui. Was en snijd de courgette in blokjes. Verwijder de zaadjes uit de paprika en snijd het vruchtvlees in stukjes. Schil de wortel en snijd hem in plakjes.
Verhit de vloeibare margarine in een braadpan en bak de kip al omscheppend bruin. Schep de kip uit de pan. Bak de spekreepjes in ca. 5 minuten in het bakvet bruin en knapperig. Voeg de ui toe en fruit 3-4 minuten mee. Voeg de wortel en de paprika toe en bak nog 5 minuten.
Roer er de inhoud van het Knorr Bouillonketeltje Kip en 100 ml water door en breng alles aan de kook. Schep de gebakken kip en de courgetteblokjes erdoor en breng alles aan de kook. Temper het vuur en laat alles op een laag vuur nog 3 minuten zachtjes stoven. Bestrooi vlak voor het serveren met de peterselie. Lekker met boerenbrood, rijst of noedels.

      

Bron: www.knorr.com/nl