300 g kipfilet
399 g komkommer
250 g cherrytomaten
225 g courgette
4 eetl. verse gekrulde peterselie |
Snij de
courgette in blokjes en de kipfilet in smalle reepjes. Meng de
marinademix met 3 eetl. olie in een kom, roer door elkaar en marineer
hierin de kip ca. 10 min.
Verhit 1 eetl. olie in een koekenpan en bak hierin de courgette kort.
Laat vervolgens goed afkoelen.
Doe de couscous samen met de kruidenmix in een grote kom. Breng 350
ml water aan de kook en schenk dit over de couscous. Voeg 1 eetl. olie
toe en laat het ca. 3 min. staan tot al het water is opgenomen. Roer
de couscous los met een vork en laat het goed afkoelen.
Snij ondertussen de komkommer in kleine blokjes, halveer de
cherrytomaten en hak de peterselie fijn. Meng de dressingmix met 2
eetl. water en 3 eetl. olie in een grote kom. Voeg de komkommer, cherrytomaten, courgette en peterselie hieraan toe en meng dit
vervolgens goed door de afgekoelde couscous.
Verhit 1 eetl. olie in een grillpan en grill hierin de gemarineerde
kiprepen rondom goudbruin en gaar. Serveer de gegrilde kip bovenop
de taboulehsalade. |