500 g
ongepaneerde varkensschnitzel
190 g ui
399 g komkommer
200 g gemengde sla
200 ml magere yoghurt
60 g olie
1 aubergine
1 courgette |
Breng een pan
met ruim water aan de kook en kook hierin de rijst in ca. 15 min.
gaar. Giet vervolgens af.
Snipper ondertussen de uien grof en snij courgette, aubergine en
tomaat in blokjes. Snij vervolgens het varkensvlees in dunne
reepjes. Meng de marinademix met 2 el olie in een kom en voeg de
reepjes varkensvlees hieraan toe. Roer het goed door elkaar en laat
het 2 min. staan.
Verhit 1 eetl. olie in een koekenpan of wok en bak hierin de reepjes
varkensvlees bruin en gaar. Bak de gesneden groenten ca. 5 min. mee.
Meng de sausmix met de yoghurt. Was de komkommer, rasp 1/4 hiervan
en roer deze door de yoghurtsaus.
Snij de overgebleven komkommer en schep deze door de gemengde sla.
Meng de dressingmix met 5 el water en 3 el olie. Schenk de dressing
over de salade. Serveer de Gyros apart van de rijst, de Tzatziki en
de salade. |