Recept 216, Griekse Gyros met lekker veel groenten.

 

Ingrediënten voor 5 personen:

Bereiding:

500 g ongepaneerde varkensschnitzel
190 g ui
399 g komkommer
200 g gemengde sla
200 ml magere yoghurt
60 g olie
1 aubergine
1 courgette

Breng een pan met ruim water aan de kook en kook hierin de rijst in ca. 15 min. gaar. Giet vervolgens af.
Snipper ondertussen de uien grof en snij courgette, aubergine en tomaat in blokjes. Snij vervolgens het varkensvlees in dunne reepjes. Meng de marinademix met 2 el olie in een kom en voeg de reepjes varkensvlees hieraan toe. Roer het goed door elkaar en laat het 2 min. staan.
Verhit 1 eetl. olie in een koekenpan of wok en bak hierin de reepjes varkensvlees bruin en gaar. Bak de gesneden groenten ca. 5 min. mee.
Meng de sausmix met de yoghurt. Was de komkommer, rasp 1/4 hiervan en roer deze door de yoghurtsaus.
Snij de overgebleven komkommer en schep deze door de gemengde sla. Meng de dressingmix met 5 el water en 3 el olie. Schenk de dressing over de salade. Serveer de Gyros apart van de rijst, de Tzatziki en de salade.

      

Bron: www.knorr.com/nl