200 g parelgort
80 ml olijfolie
5 g komijnzaad
1 laurierblad
2 uien, grof gesneden
2 gele paprika's, grof gesneden
200 g rijpe tomaten, in vieren
30 ml witte wijnazijn
1 zakje Knorr Natuurlijk Lekker! Spaghetti Bolognese
40 g verse koriander, steeltjes en blaadjes fijngehakt
300 g vegetarische balletjes
4 eieren
10 g verse platte peterselie, fijngehakt
Extra nodig: ovenvaste grote koekenpan |
Verwarm de oven
voor tot 180°C. Kook de parelgort volgens de bereidingswijze op de
verpakking gaar.
Verhit intussen de olie in de koekenpan en voeg het komijnzaad en de
laurier toe. Bak de ui en de paprika al omscheppend 5 minuten.
Voeg de tomaten, de wijnazijn, 300 ml water en de inhoud van het
zakje mix voor spaghetti bolognese toe en roer goed door. Schep de
steeltjes en 1/3 van de blaadjes de koriander door de saus en kook
alles 5 minuten.
Leg de vegetarische balletjes in de saus en breek de eieren boven de
saus. Zet de koekenpan 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Bestrooi het gerecht met de rest van de koriander en de peterselie.
Serveer met de parelgort. |