3 teentjes
knoflook
1 bos verse basilicum
100 g pijnboompitten
100 g geraspte Parmezaanse kaas
400 g spaghetti
1 tablet Knorr Groentebouillon tabletten
100 ml extra vergine olijfolie |
Pel de knoflook
en snijd de knoflook in plakjes. Pluk de blaadjes basilicum van de
steeltjes en snijd ze grof. Rooster de pijnboompitten in een droge
koekenpan lichtbruin en schud ze op keukenpapier.
Doe voor de pesto de basilicum, de afgekoelde pijnboompitten, de
knoflook en 2/3 deel van de Parmezaanse kaas in een hoge kom en voeg
1/3 deel van de olie toe. Pureer alles tot een dikke puree en voeg
geleidelijk de rest van de olie toe. De pesto moet glad en smeuïg
zijn.
Kook de spaghetti in ruim water met de verkruimelde Knorr Groente
Bouillontablet volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en
giet het water af. Meng de spaghetti met de pesto en strooi de rest
van de geraspte kaas erover. Serveer de pesto spaghetti direct. |