500 g asperges
400 g voorgekookte stevige aardappelen
2 zakjes (à 40 g) Knorr Saus voor Asperges
10 eetl. bloem
4 eieren
8 eetl. fijngehakte gemengde groene kruiden (bijv. peterselie, bieslook
en basilicum)
250 g hamblokjes
4 eetl. vloeibare margarine
1 zakje salademix Italiaanse kruiden
150 g gemengde salade |
Schil de
asperges en snijd het onderste harde stukje (1-3 cm) eraf. Snijd ze
in dunne plakjes (ca. 3 mm.) Snijd de aardappelen in hele kleine
blokjes.
Strooi 1 zakje aspergesaus leeg in een grote schaal. Roer de bloem
erdoor. Klop één voor één de eieren erdoor. Voeg de helft van de
kruiden, de ham, de plakjes asperge en de aardappelblokjes toe.
Verhit een lepel margarine in een grote koekenpan, schep er naast
elkaar ca. 8 grote
lepels van het aspergekoekjesbeslag in en bak de koekjes om en om
bruin en gaar in ca. 5 minuten. Leg ze op keukenpapier en bak de
rest van de aspergekoekjes.
Bereid ondertussen het andere zakje aspergesaus volgens de
aanwijzingen op de verpakking.
Bereid de salademix in een grote schaal volgens de aanwijzingen op
de verpakking. Hussel de sla en de rest van de groene kruiden door
de dressing.
Zet 4 kleine schaaltjes op 4 grote borden. Schep de aspergesaus
erin, leg de aspergekoekjes ernaast en schep de sla erbij. Dip de
aspergekoekjes in de saus.
Serveer tips:
Voor een gerecht zonder vlees kun je de koekjes ook maken zonder
ham.
Voor het schillen van asperges is een aspergeschiller ideaal. Maar
ook met een dunschiller of scherp glad mesje gaat het uitstekend. |