Recept 202, Romige citroenkip.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

2 teentjes knoflook
1 (biologische) citroen
1½ eetl. olijfolie
600 g kippendijfilets zonder vel
1 Knorr Bouillonketeltje Kip
1 theel. gedroogde oregano of tijm
80 ml crème fraîche light
1 theel. vloeibare honing

Pel en snipper de knoflook. Boen de citroen schoon en snijd hem in plakjes.
Verhit de olie in een braadpan en bak de kippendijen rondom bruin. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg 250 ml kokend water, het bouillonketeltje kip de gedroogde kruiden en de citroen toe en stoof de kip in 15-20 min. op een laag vuur gaar.
Neem de kip uit de pan. Voeg de crème fraîche en de honing aan het stoofvocht toe en kook de saus iets in tot een dikke romige saus.
Leg de kip terug in de pan en warm nog even goed door. Lekker met pasta of rijst.

        

Bron: www.knorr.com/nl