1 kleine ui
1 teentje knoflook
100 g bleekselderij
1 eetl. olijfolie
1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
200 g ricotta
15 g verse munt
Extra nodig: staafmixer |
Pel en snipper
de ui en de knoflook. Was de bleekselderij en snijd de stengels in
dunne boogjes. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de
stronk en snijd de rest in dunne plakjes.
Verhit de olie en bak de ui met de bleekselderij 3 min. op een
halfhoog vuur. Voeg de knoflook toe. Schenk 500 ml water, de inhoud
van het Knorr bouillonketeltje en de broccoli toe en breng alles aan
de kook.
Kook de groenten in 5-7 min. gaar. Voeg de muntblaadjes toe en
pureer de soep met de staafmixer. Breng de soep op smaak met
versgemalen peper en zout.
Schep de soep in kommen en verdeel er de ricotta over.
|