100 g uien
1 rode chilipeper
1 eetl. plantaardige olie
150 g gedroogde rode linzen
2 Knorr Bouillonketeltje Groenten
400 ml kokosmelk in blik
½ theel. gemalen kurkuma
bosje verse koriander
extra nodig: staafmixer |
Pel en snipper
de uien. Halveer de chilipeper, verwijder de zaadjes en snijd de
rest in kleine blokjes. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en
bak de ui en de peper al omscheppend 2 minuten. Voeg de linzen toe
en bak ze kort mee.
Roer 800 ml kokend water met de Knorr Bouillonketeltjes Groente, de
kokosmelk en kurkuma erdoor. Breng alles aan de kook en kook de
linzensoep 25-30 minuten, met het deksel op de pan. Roer af en toe.
Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout.
Was en droog de koriander en hak de blaadjes grof. Serveer de
linzensoep met kokos en chili bestrooid met de koriander.
|