Recept 198, Linzensoep met kokos en Chili.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

100 g uien
1 rode chilipeper
1 eetl. plantaardige olie
150 g gedroogde rode linzen
2 Knorr Bouillonketeltje Groenten
400 ml kokosmelk in blik
½ theel. gemalen kurkuma
bosje verse koriander
extra nodig: staafmixer

Pel en snipper de uien. Halveer de chilipeper, verwijder de zaadjes en snijd de rest in kleine blokjes. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui en de peper al omscheppend 2 minuten. Voeg de linzen toe en bak ze kort mee.
Roer 800 ml kokend water met de Knorr Bouillonketeltjes Groente, de kokosmelk en kurkuma erdoor. Breng alles aan de kook en kook de linzensoep 25-30 minuten, met het deksel op de pan. Roer af en toe. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout.
Was en droog de koriander en hak de blaadjes grof. Serveer de linzensoep met kokos en chili bestrooid met de koriander.

      

Bron: www.knorr.com/nl