500 g zoete
aardappels
150 g winterwortel
1 eetl. olijfolie
1 ui
3 teentjes knoflook
1 grote paprika à 150 g
1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
125 ml crème fraîche
Extra nodig: staafmixer |
Verwarm de oven
voor tot 200°C.
Schil de aardappelen en wortel en snijd ze in stukken. Verdeel ze
over de bodem van een ovenschaal of bakblik en schep er ½ el
olijfolie door. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en rooster ze
groente in ± 25 min. gaar.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de paprika schoon en snijd
hem in stukjes. Verhit 1 el olie in een soeppan met dikke bodem en
fruit de ui met de knoflook en de paprika, op een halfhoog vuur, in
5 min. goudgeel en glazig.
Voeg 1 l water en de inhoud van het Knorr Bouillonketeltje Groenten
toe en breng alles aan de kook. Kook alles 5 min. op een laag vuur.
Voeg de geroosterde groenten toe en pureer de soep met de
staafmixer. Breng de soep eventueel op smaak met versgemalen peper
en zout. Schep de soep in kommen en schep er een lepel crème fraîche.
Roer door zodat er een swirl ontstaat.
|