Recept 194, Pasta uit de oven met spinazie en kaas.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

350 g penne pasta
1 eetlepel olijfolie
1 ui, gesnipperd
400 ml tomatenblokjes in blik
1 Knorr Groentebouillon tabletten
280 g verse spinazie, gewassen
225 g verse roomkaas
300 g gekookte kipfilet, fijngehakt
150 g geraspte mozzarella
extra nodig: ovenschaal

Verwarm de oven voor tot 190°C.
Kook de pasta 10 minuten in ruim kokend water met een beetje zout naar smaak. Laat de pasta in een vergiet uitlekken.
Verhit de olie in de ovenvaste pan op halfhoog vuur. Fruit de ui al omscheppend goudgeel en glazig. Voeg de tomatenblokjes, de verkruimelde bouillontablet, de spinazie, de roomkaas en de kip toe en kook alles op een laag vuur zodat de smaken zich goed vermengen.
Voeg de pasta toe en schep alles goed om. Strooi de mozzarella erover en laat de pasta in de voorverwarmde oven in ca. 30 minuten gratineren.

        

Bron: www.knorr.com/nl