1 kleine ui
100 g gerookte ham plakjes (vleeswaar)
500 g witte asperges
1 eetl. vloeibare margarine
1 mespunt suiker
450 g pizzadeeg (diepvries, ontdooid)
1 zakje Knorr Saus voor Asperges á 40 g
1 mespunt witte peper
Extra nodig: bakpapier |
Verwarm de oven
voor tot 200°C. Pel de ui en snijd hem in halve dunne ringen. Snijd
de ham in reepjes. Schil de asperges. Breek of snijd het onderste
stugge stukje van de asperges (2-3 cm). Snijd de asperges in stukjes
van 3 cm.
Verwarm de vloeibare margarine in een pan met dikke bodem. Bak de
asperge stukjes met de suiker 5-7 minuten op een heel laag vuur.
Voeg de ui toe en fruit alles nog 3 minuten. Rol het deeg uit op een
stuk bakpapier. Verdeel de Knorr aspergesaus gelijkmatig over het
deeg.
Verdeel de asperges met de ui en de reepjes ham over de saus.
Bestrooi met peper naar smaak. Schuif de pizza in de voorverwarmde
oven en bak hem in ca. 20 minuten lichtbruin en gaar. Serveer het
gerecht direct.
|