Recept 188, Chinese Kantonese kip met lekker veel groenten.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

1 pak Knorr Wereldgerecht Chinese Kantonese Kip a 251 g
3 lente-uitjes
250 g champignons
500 g kipfilet
600 g verse Oosterse wokgroenten
1 komkommer
2 eetl. olie

Snij de lente-uitjes in ringetjes en de champignons in vieren. Snij de kipfilet in dunne reepjes. Meng de marinademix met 2 eetl. olie in een kom en voeg de kipreepjes hieraan toe. Meng het goed en laat de kip ca. 10 min. marineren.
Kook ondertussen de mie in ruim kokend water in 10 min. gaar. Maak de mie met een vork een beetje los en spoel af met koud water.
Verhit 3 el olie in een grote wokpan en roerbak hierin de roerbakgroenten en champignons ca. 5 min. Voeg dan als eerste de inhoud van het zakje saus toe en vervolgens 150 ml koud water. Laat het 2 à 3 min. zachtjes koken. Voeg de gekookte mie toe en schep het geheel goed door elkaar.
Bak de kip goudbruin en gaar in een koekenpan. Voeg de lente-uitjes toe en laat ze 2 min. meebakken.
Meng de dressingmix in een grote kom met 2 eetl. olie en 2 eetl. water. Snij de komkommer in plakjes en schep deze door de dressing. Serveer de mie met de groenten in een schaal en leg de kip er bovenop. Serveer de komkommersalade er apart bij.

        

Bron: www.knorr.com/nl