Recept 186, Kip met groene asperges en pistachenoten uit de wok.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

1 kleine verse rode chilipeper
5 cm verse gemberwortel
500 g kippendijfilet zonder vel
500 g groene asperges
2 eetlepels sesamolie
1 eetlepel rijstazijn (of witte wijnazijn)
1 eetlepel vloeibare margarine
1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
100 g ongezouten pistachenoten

Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes. Schil en rasp de gemberwortel fijn. Snijd de kip in dunne reepjes. Schil de asperges en snijd het onderste stugge stukje eraf. Roer de sesamolie met de rijstazijn en de chilipeper door elkaar.
Verhit de vloeibare margarine op een hoog vuur in een wok. Roerbak de asperges 2 minuten. Voeg de kip toe en bak al omscheppend ca. 5 minuten.
Roer de inhoud van het Knorr Bouillonketeltje Groenten, de gemberwortel en het sesamoliemengsel erdoor. Verwarm al omscheppend nog 3 minuten. Schep de pistachenootjes erdoor en serveer direct.

        

Bron: www.knorr.com/nl