1 kleine verse
rode chilipeper
5 cm verse gemberwortel
500 g kippendijfilet zonder vel
500 g groene asperges
2 eetlepels sesamolie
1 eetlepel rijstazijn (of witte wijnazijn)
1 eetlepel vloeibare margarine
1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
100 g ongezouten pistachenoten |
Maak het
pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in
dunne ringetjes. Schil en rasp de gemberwortel fijn. Snijd de kip in
dunne reepjes. Schil de asperges en snijd het onderste stugge stukje
eraf. Roer de sesamolie met de rijstazijn en de chilipeper door
elkaar.
Verhit de vloeibare margarine op een hoog vuur in een wok. Roerbak
de asperges 2 minuten. Voeg de kip toe en bak al omscheppend ca. 5
minuten.
Roer de inhoud van het Knorr Bouillonketeltje Groenten, de
gemberwortel en het sesamoliemengsel erdoor. Verwarm al omscheppend
nog 3 minuten. Schep de pistachenootjes erdoor en serveer direct.
|