Recept 178, Zuid-Afrikaanse Bobotie met lekker veel groenten.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

300 g gehakt
600 g bloemkool
135 g appel
125 ml crème fraîche
50 g gedroogde abrikozen

Verwarm de oven voor op 210°C. Snij de bloemkool in kleine roosjes en kook ze ca. 5 min. voor. Snij daarna de appel in blokjes en de abrikozen in stukjes.
Bak vervolgens het gehakt rul in een koekenpan of wok. Voeg de kruidenmix samen met de bloemkool toe aan het gehakt en bak deze 5 min. mee.
Voeg dan als eerste de sausmix en vervolgens 300 ml koud water en 125 ml crème fraîche toe aan het gehaktmengsel. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het 3 min. zachtjes doorkoken. Voeg als laatste de appelblokjes en abrikozen toe en verhit deze 1 min. mee.
Giet het mengsel in een ingevette ovenschaal en laat het in de oven gedurende 14 à 16 min. goudbruin worden.
Kook intussen de rijst in ruim water in ca. 10 min. gaar. Giet de rijst af en laat deze uitlekken. Roer even door elkaar voor het serveren. Serveer de ovenschotel en de rijst apart van elkaar.

        

Bron: www.knorr.com/nl