Recept 175, Varkenshaas met champignonsaus en geroosterde tomaat.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

800 g Roseval aardappelen
500 g varkenshaas
1.5 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
4 volle eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
1 eetlepel olijfolie
2 plakken parmaham
1 zakje Knorr Mix voor Champignonsaus á 40 g
5 eetlepels vloeibare margarine
extra nodig: cocktailprikkers, bakmatje

Was de aardappelen, halveer ze in de lengte en kook ze 5 minuten in water met zout naar smaak. Giet ze af en laat ze afkoelen. Verwarm de oven voor tot 200°C.
Halveer de tomaten en bestrooi ze met peper naar smaak. Meng de Provençaalse kruiden met de kaas, strooi het over de tomaten en sprenkel er wat olijfolie over. Verdeel de aardappelen over de bodem van een met een bakmatje beklede braadslede, schep er 2 eetlepels vloeibare margarine door en bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Zet de tomaten ertussen. Rooster de aardappelen en de tomaten ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep de aardappelen tussentijds een keer om.
Halveer de plakken Parmaham in de lengte. Snijd de varkenshaasjes over de lengte door en sla de helften plat. Leg op ieder lapje vlees een halve plak Parmaham. Rol het vlees in de lengte op en zet ze vast met cocktailprikkers. Bestrooi het vlees met peper en zout.
Verwarm 3 eetlepels vloeibare margarine in een braadpan en bak hierin het vlees rondom 3 minuten aan. Zet het vuur dan wat lager en bak de vleesrolletjes in ca. 12 minuten verder gaar.
Bereid de Knorr Mix voor champignonsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de vleesrolletjes in plakken en verdeel ze over 4 borden. Schep de aardappelen en de geroosterde tomaten ernaast. Schenk een beetje saus over het vlees en serveer de rest er apart bij.

        

Bron: www.knorr.com/nl